De behandeling

Harsen of waxen is het weghalen van ongewenst vrouwelijk lichaam- en gezichtshaar door een laagje warme hars op te strijken met een spatel, kwast of een roller en het te laten stollen en vervolgens er af te trekken. Tijdens het harsen worden de haartjes met wortel en al uit het haarzakje getrokken. De warme, vloeibare hars wordt op de huid aangebracht en daarna afgedekt met een strip die de haartjes verwijdert. De haartjes moeten een paar millimeter lang zijn om ze goed te kunnen verwijderen.

Geharste haren blijven 3-6 weken weg

Geharste haren blijven zo’n 3-6 weken weg nadat ze zijn geharst. In de zomer groeien haren iets sneller dan in de winter.
Dat wil niet zeggen dat je pas na 3-6 weken de eerste haren ziet. Haren groeien niet allemaal tegelijk. Op het moment dat je harst, zal een deel van de haren in rust zijn en geen enkele groeiactiviteit vertonen. Een ander deel is wel aan het groeien maar nog te kort en nog niet te zien.
Wanneer je na een week weer enige haren ziet, zijn dat niet de haren die je geharst hebt, maar de haren die je op het moment van het harsen nog niet zag, maar nu gaan groeien.

Harsen hoeft geen pijn te doen!

Iedereen ervaart het op een andere manier. Sommige mensen zullen tijdens het harsen niets voelen en andere weer wel.
Het gevoel is afhankelijk van een aantal factoren: pijngrens, te lange haren en uw gemoedstoestand.
Belangrijk om te weten is dat u tot 24 uur na de behandeling voorzichtig dient te zijn met uv-straling.
Om ervoor te zorgen dat de haren niet gaan ingroeien is het aan te raden om de huid regelmatig te scrubben.